Trilogi

Petahertz-trilogin

Sci-fi-trilogin petahertz utspelar sig på flera tidsplan från 40-talet och framåt.

Om trilogin

Petahertz-trilogin kretsar kring ett hittills okänt fysikaliskt fenomen. Det är en signal med den extremt höga frekvensen 1.0 petahertz som kan penetrera all materia utan att påverkas. Signalen finns överallt men kan endast detekteras med mycket avancerade specialinstrument.


Några fysiker upptäcker signalen och inser att den kontrollerar tid och rum. De kommer på ett sätt att manipulera den men förstår inte de ödesdigra konsekvenserna. Motvilligt dras de in en händelseutveckling som tvingar dem att ifrågasätta sin förståelse av världen och sina egna liv. De har väckt mäktiga krafter som kommer att förändra världen i grunden.

FÖRSTA BOKEN


VÅRT LIV ÄR INTE VÅRT


När Lundastudenten Ulla rensar efter sin morfar, som hittats mördad i sin lägenhet, finner hon kvarlämnade anteckningar som totalt förändrar bilden av honom. Den till synes anonyme taxiföraren från Iran visar sig överraskande nog ha bedrivit avancerad forskning tidigare i livet. Ulla, som själv inlett sin bana inom fysiken, får ta del av hans teknik som med rätt handlag kan manipulera både tid och rum.


Samtidigt hittar tre äventyrare på Antarktis en gigantisk svävande digital klocka omgiven av ett ogenomträngligt kraftfält. Och en annan forskare, Angus, upptäcker på sitt håll ett fenomen kring en signal med frekvensen 1.0 petahertz, som kan penetrera all materia. Ulla och Angus inser att de tillsammans måste förstå hur allting hänger ihop. Men det är bråttom. Under tiden som de söker svaren på sina gåtor pågår ett stort fysikaliskt experiment som kan orsaka en global katastrof – om ingen stoppar det.


Danskt band

Antal sidor: 447

ISBN, bok: 9789189199002

ISBN, e-bok: 9789189199446

ISBN, ljudbok: 9789175576138


Utgivningsdatum

2022-03-21


Köp boken på:


Finns även som e-bok.

Du kan också lyssna på boken:

Köp boken på:


Finns även som e-bok.

Du kan också lyssna på boken:

ANDRA BOKEN


VÄRLDEN ÄR MIN

Nicholas White och Amir Shirazi upptäcker sanningen om vår värld och hur man kan manipulera tid och rum med hjälp av petahertz-teknologin. De utnyttjar detta för att ändra historien och påverka utgången av andra världskriget.


Deras handlande får oanade och ödesdigra konsekvenser. För sent inser de vilka krafter de har satt i rörelse när teknologin hamnar i händerna på Dr Künckel som leder Adolf Hitlers hemliga forskningscentrum.


Ulla Bengtsson inleder jakten på sin morfars mördare, men anar inte att hon gör det med livet som insats. Kommer hon att inse vilka makter hon har utmanat, innan det är för sent?


Det är bara några få som vet vad som håller på att hända. De är de enda som kan stoppa det. En desperat kamp mot klockan och mot en övermäktig motståndare inleds.

Utgivningsdatum

2023-03-21


VARNING! SPOILERS NEDAN!

TREDJE BOKEN


TVÅHUNDRA ÅR FÖRGÄVES

Demokrati har avskaffats i hela världen och en ny vetenskapsbaserad världsordning har införts. Dr Künckel är världens envåldshärskare. Med hjälp av petahertz-teknologin och sin mäktiga säkerhetspolis styr han världen med järnhand. 


Nicholas White och Amir Shirazi är på flykt och försöker i hemlighet bygga upp sin petahertz-utrustning för att utmana regimen. De upptäcker att något fruktansvärt är på väg att hända, något som kommer att få alla tidigare brott mot mänskligheten att blekna. Det måste stoppas till varje pris. De klarar det inte själva och behöver hjälp. Hjälpen kommer från oväntat håll, men till ett mycket högt pris.


Frågan ställs på sin spets - vem är vän och vem är fiende? Vem kan man lita på i en kamp på liv och död?

Planerat utgivningsdatum

Mars 2024